06 - 4440 2435 info@lavelli.nl
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Instagram
  • LinkedIn

Restyling Alfa accountants Zwolle

maart 2022

Opdrachtgever

Alfa accountants Zwolle

Ruimte

Kantoorruimten

Type

Status

Opgeleverd maart 2022

De opdracht

Het interieur opfrissen en in lijn brengen met de stijl in de andere vestigingen. Zie ook Alfa accountants Meppel.

De werkzaamheden

De wens was om de entrée, vergaderruimtes en kantoorwerkplekken te verlevendigen. Een verbouwing bleek niet nodig, een grondige restyling wel. Geïnspireerd door het logo en de frisse steunkleuren in het grafische handboek van Alfa accountants, is gekozen voor geel, petrol en oranje.

Aan de kantoren met eerst alleen witte muren en zwart tapijt, is een kleurrijke laag toegevoegd. We verwijderden de door digitalisering overbodig geworden archiefkasten. Daar is een accentwand voor in de plaats gekomen met wanddecoratie op maat. Ook de planten mochten worden vervangen. De nieuwe beplanting plaatsten we in petrol of oranje gespoten plantenbakken van hout, die speciaal op maat zijn gemaakt.

‘Overal dichtbij, is het motto van Alfa accountants. Oftewel: ‘we staan dicht bij de ondernemer’. Hier is op diverse manieren uiting aan gegeven. Zo voerden partners uit de omgeving de restyling uit. De wanden decoreerden we met fotobehang van de buitengewoon fraaie stad Zwolle. Ook visualiseerden we de sectoren die het accountantskantoor adviseert door foto’s ervan in textielframes op te hangen. De sokkels in het trappenhuis zijn gemaakt in een sociale werkplaats in Zwolle.

De kleuren geel, oranje en petrol komen ook terug op de wanden en stoelbekleding. De stoelen zijn vanuit duurzaamheidsoogpunt niet vervangen maar hergestoffeerd.
Vanuit dezelfde duurzame visie is de entree en balie gemoderniseerd zonder te hoeven slopen. Het blad is opnieuw bekleed met massief hout van lokaal gekapte bomen. Afgestyled met eigentijdse sfeerverlichting samen vormt de entree nu een eenheid met de overige vertrekken.

Resultaat

Een eigentijds interieur, in lijn met de andere vestigingen, die het betrokken karakter van het bedrijf prominent weerspiegeld. Een levendige sfeer in het hele kantoor!