06 - 4440 2435 info@lavelli.nl
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Instagram
  • LinkedIn

Interieurontwerp flexwerk-zolder Alfa accountants Meppel

maart 2022

Opdrachtgever

Alfa accountants Meppel

Ruimte

Flexwerkzolder

Type

Status

Opgeleverd maart 2022

De opdracht

Tien moderne werkplekken realiseren op een oude archiefzolder in een historisch pand.

De werkzaamheden

De hele zolder werd opengewerkt. Door de schuine wanden was het een uitdaging hoe het vloeroppervlak optimaal te benutten. Daarom was het indelingsplan de belangrijkste factor om dit project te laten slagen. Door de bureaus te groeperen en bureauschermen te plaatsen, creëerden we ruime en aangename werkplekken.

Na verwijderen van de vliering van de zolder werden de oude draagbalken zichtbaar. Het aanvankelijke idee was om de originele houtkleur tevoorschijn te laten komen. Maar de meerdere oude verflagen die er al opzaten, zouden het opschuren een uiterst tijdrovend en arbeidsintensieve klus maken. Daarom is gekozen om te verven in een accentkleur. Het werd geel, geïnspireerd op het logo van Alfa Accountants. Deze accentkleur is ook doorgevoerd in de bekleding van de hoge krukken, in de raambekleding en zelfs op de ombouw van de koffieautomaat. Aanvullend is gekozen voor de accentkleur petrol in deuren en stoffering van de meubels. Door te kiezen voor heldere verlichting, benadrukten we het lijnenspel van de balken en daarmee het ruimtelijke effect.

Een kop thee zetten of een verse lunch klaarmaken: productieve werkdagen vragen om goede keuken faciliteiten binnen handbereik. Het door ons ontworpen keukenblok is direct bij de entree van de zolder geplaatst zodat collega’s die willen doorwerken niet worden gestoord. De lunch/bartafel is van hetzelfde blad als het aanrecht. Doordat ze op elkaar aansluiten, met een hoogteverschil, ontstaat een interessant geheel dat uitnodigt om niet achter het bureau te eten maar gezellig met elkaar aan de bartafel.

Ondanks de modernisatie houden we de lange geschiedenis van het pand graag levend. De wanddecoratie helpt daarbij: historische foto’s, in zwart-wit geprint op doek, nemen je op stijlvolle wijze mee naar het verleden van het pand.

De beneden vertrekken zijn niet verbouwd maar wel gerestyled. De accentkleuren geel en petrol komen terug in vloerbekleding, deuren en enkele accessoires en stoelen. Zo vormt de totale interieurbeleving één geheel met de moderne kantoorverdieping.

Resultaat

Een modernisatie van de hele kantooromgeving, met als hoogtepunt de tien moderne werkplekken op de zolder waar de historische charme van het pand intact is gebleven. Met de gekozen indeling is voor alle functionaliteiten voldoende ruimte. Het kleurgebruik zet de toon voor een levendige, warme beleving met het de charme van een oud pand.