06 - 4440 2435 info@lavelli.nl
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Instagram
  • LinkedIn

Interieurontwerp kantoren Oldelft Benelux

september 2022

Opdrachtgever

Oldelft Benelux, Veenendaal

Ruimte

Kantoren, gangen

Type

Status

Opgeleverd september 2022

De opdracht

Oldelft Benelux in Veenendaal levert hoogwaardige medische producten zoals röntgensystemen en andere scan-apparatuur voor ziekenhuizen en andere medische instellingen. Het bedrijf is onderdeel van Canon Europe Medical.

Intern werd grondig verbouwd. De installaties voor onder meer airco en verlichting werden aangepakt. In deze verbouwing mochten wij het plan voor een nieuw interieur leveren. Met daarbij inbegrepen het advies voor de nieuwe plafonds, vloeren en wand(afwerkingen). Hoe behouden we de bestaande structuur, een lange gang met aan beide zijden kantoorruimtes, maar zorgen we toch voor meer licht en sfeer? Dat was de uitdaging bij deze opdracht. Voor een lichte en ruimtelijke beleving vervingen we de wanden in de gang voor glaswanden. Maar de huidige deuren gebruikten we opnieuw.

Resultaat

Duurzaamheid

Save: De deuren zijn beplakt met folie, geprint in de kleur van de huisstijl bij een beletteraar. Hierdoor konden we alle deuren behouden, die anders met het afval mee zouden gaan. Ook de systeemwanden zijn zoveel waar mogelijk behouden gebleven door de vrijgekomen wanden op een andere plek te herplaatsen. Alle wanden zijn vervolgens wit overgeschilderd in de kantoorruimtes voor een frisse basis.

Use: Daarnaast zijn ook alle meubels voor de werkplekken hetzelfde gebleven. Hiermee is rekening gehouden door juist in belettering en vloeren met kleuraccenten te spelen. Zo zorgden we dat het bestaande meubilair in het nieuwe interieur past.

Buy: De tapijttegels zijn van het merk IVC, welke recycling hoog in het vaandel heeft staan. Daarbij kozen we bewust voor lokale leveranciers. De beletteraar zat letterlijk om de hoek op hetzelfde bedrijventerrein in Veenendaal en daarbij kwamen ook de plantenleverancier, meubelleverancier en schilder uit het nabijgelegen Ede en Wageningen.

Ontwerp glasfolies

De glasfolies zijn speciaal door Lavelli Interieurontwerp ontwikkeld, geïnspireerd op het logo van Oldelft Benelux. Hierbij staan de twee boogjes symbool voor een brug in de stad Delft waar het bedrijf zeventig jaar geleden begon. Ze staan ook voor water. Door de boogjes te repeteren en te spelen met diverse kleuren, ontstond een patroon die een mooi effect geeft en op een abstracte wijze verwijst naar de oorsprong en identiteit van het bedrijf. Aan de ene zijde van de dubbelzijdige glaswanden zijn de boogjes geplakt met aan de andere zijde een semi-transparante zandstraalfolie tegen de inkijk in de kamers.

In hetzelfde pand ontwierpen wij ook het interieur voor Vital Images.