Interieurontwerp interne verbouwing kantoren van Vital Images


Interieurontwerp interne verbouwing kantoren van Vital Images

previous arrow
next arrow
Slider

De opdrachtgever
Vital Images in Veenendaal levert en ontwikkelt hoogwaardige software voor de medische sector. Het bedrijf is onderdeel van Canon Europe Medical.

De opdracht
Vital Images startte een interne verbouwing om de voorzieningen in het pand te verbeteren. Alles ging op de schop, onder meer voor de installaties van airco en verlichting. Hierdoor ontstond de vraag naar een plan voor de vernieuwing van het interieur en deze mee te nemen in de interne verbouwing. Hierbij moest de bestaande structuur – een lange gang met aan weerszijden kantoorruimtes – gehandhaafd blijven. Wel wensten zij meer licht en sfeer. De plafonds, vloeren en wand (-afwerkingen) zijn geheel vernieuwd. De gangwanden zijn vervangen door glaswanden, waarbij de huidige deuren zijn hergebruikt.

Duurzaamheid
Save: De deuren zijn beplakt met een folie, door een beletteraar geprint in de kleur van de huisstijl. Hierdoor is voorkomen dat de deuren op de afvalhoop zouden belanden. Ook de systeemwanden zijn waar mogelijk behouden gebleven. We herplaatsten de vrijgekomen wanden op een andere plek waar ze nodig waren. Voor een frisse basis zijn de wanden in de kantoorruimtes vervolgens wit overgeschilderd.
Use: Bij het creëren van de werkplekken wilden we de huidige meubels blijven gebruiken zolang ze nog goed zijn. Dat is gelukt.

In de belettering en vloeren is dusdanig met kleuraccenten gespeeld, dat het bestaande meubilair goed in het nieuwe interieur past.

Buy: Wij werkten met lokale leveranciers uit de regio Veenendaal. De tapijttegels is van IVC, een merk dat veel waarde hecht aan recycling.

Interieurontwerp hal, huiskamer en gangen
Naast het hebben van eigen werkplek wil je op kantoor natuurlijk ook collega’s ontmoeten, bijkletsen en elkaar inspireren. Hiervoor is ruimte vrijgehouden waar we huiskamers creëerden. Eén aan het einde van de gang en één in het midden waar je de eerste verdieping op komt. Hier word je verwelkomd door een rode loper, die de twee vleugels van Vital Images met elkaar verbindt. De hal met mooie vide is functioneel gemaakt. Door een lange bartafel te plaatsen tussen de kolommen is dit een plek die uitnodigt voor een koffiemomentje. Daarbij zijn er twee glazen spreekruimtes bij de vide, beschikbaar gemaakt om rustig te overleggen of te telefoneren. De gangen zijn van wit en inspiratieloos naar kleurrijk gegaan, door de rode deuren en accenten. Met een herkenbare naam per kamer kreeg elke ruimte een eigen identiteit. Ook heeft Vital Images haar klantgerichte karakter visueel gemaakt. Het raam naast de deuren zijn beplakt met logo’s van de diverse ziekenhuizen waarvoor zij mogen werken.

Leveranciers
Tapijttegels: Louis Tapis, uit Bussum
Belettering: D-signmakers uit Veenendaal
Glaswanden: Interfinish, uit Gorinchem
Schilderwerk: Achterberg schilders uit Ede
Meubilair: Office Emotion uit Wageningen
Beplanting: Plantenman uit Ede
Tegelwerk: Steenbergen wand- en vloertegels, uit Veenendaal

In samenwerking met Spect bouwmanagers

    • Categories: Werken