06 - 4440 2435 info@lavelli.nl
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Instagram
  • LinkedIn

Suncircle Barneveld

september 2022

Opdrachtgever

Suncircle, Barneveld

Ruimte

Kantoren

Type

Status

Opgeleverd september 2022

De opdracht

Herindeling en verbouwing van het kantoor voor extra werkruimte, door voormalige woonruimtes te betrekken bij de bedrijfsruimtes. Interieuradvies voor alle kantoorruimtes.

De werkzaamheden

Suncircle is een verkoop- en montagebedrijf van zonwering met een grote productiehal. Door de groei van het bedrijf ontstond behoefte aan meer kantoor- en vergaderruimte. Daartoe zijn delen van het magazijn verbouwd en is er een voormalig inpandig woonhuis betrokken bij het bedrijfspand. Lavelli interieurontwerp leverde het complete pakket voor de verbouwing van het kantoor, inclusief huisvesting advies met een indelingsplan, interieur- en meubeladvies en bijbehorend lichtplan.

Nadat alles was ingemeten, is de nieuwe indeling bepaald. Hier ging een uitgebreid onderzoek aan vooraf, door diverse vlekkenplannenstudies in de plattegrond met ideale looproutes en zichtlijnen. Aan de hand van interviews met het managementteam achterhaalden we de plannen van het bedrijf en legden die vast in een programma van eisen. Vervolgens is er een schetsontwerp uitgewerkt. In overleg met de betrokken aannemer, over de bouwkundige mogelijkheden is het ontwerp verder gefinetuned. Voor grote zichtlijnen en veel lichtinval is zoveel als mogelijk het pand opengebroken.

Om daarbij een stoere sfeer neer te zetten, kozen we voor veel strakke lijnen, glaswanden en stalen kozijnen. In het assortiment van Suncircle zitten onder andere screens waarin hetzelfde materiaal wordt toegepast als bij geweven vinylvloeren. Voor een mooie link naar het bedrijf is dit materiaal in visgraatpatroon aangebracht op de vloeren in de kantoorruimtes. Op de fotowand komt de zon terug en in vergaderstoelen zit een goudgele kleur. Dit zorgt, samen met de houtaccenten in deuren en meubels, voor een warme uitstraling. Helemaal passend bij de waarden van Suncircle.

De grote raampartijen zorgen voor lichte en een ruimtelijke beleving maar verschaffen bovenal een prachtig uitzicht op de productieruimte. De kleuren zwart en bruin geven een stoere maar warme sfeer. Dit komt terug in alle vertrekken waardoor een eenheid ontstaat. De plafonds markeren het onderscheid tussen de verschillende ruimtes. Wit waar gewerkt wordt, zwart in de vergaderruimtes en gangen.

De badkamer uit de woning is gebleven, maar volledig gemoderniseerd. Lavelli Interieurontwerp heeft deze ontworpen, evenals de pantry. Voor de uitvoering werkte Suncircle samen met partners uit hun eigen netwerk.

Resultaat

Strakke, ruimtelijke en industrieel vormgegeven werkplekken, in harmonie met het bedrijf en de productie.