Zo wordt thuiswerken een zegen


Wist je dat je huis potentie heeft om je ongelukkig te maken? Door details die je elke dag stress opleveren, bewust of onbewust. Veroorzaakt door bijvoorbeeld rommelige hoekjes, verkeerd kleurgebruik of door de gevolgen van een onlogische indeling (Hè, waarom loopt iedereen steeds door de woonkamer naar buiten?). Maar je huis is een plek waar je je goed wilt voelen. Al helemaal nu het voor een groot deel van werkend Nederland ook hun vaste werkplek is. Dus daarom ook moet inspireren en activeren. Hoe bereik je dat?

Keukentafel
Toen begin dit jaar de meeste kantoren sloten, kropen we massaal thuis achter de laptop. Meestal gewoon gezellig aan de keukentafel waar het gezinsleven om ons heen door rommelde. Wie echt nood had aan privacy, improviseerde een bureautje in de gangkast. Want, al waren de omstandigheden totaal veranderd, we werden geacht om even productief te blijven. Een enkeling vond dit een zegen. Maar de meerderheid worstelde met motivatieproblemen bij het werken in de thuisomgeving. Want hoeveel van ons beschikten nu à la minute over voldoende kant-en-klare werkplekken voor maar liefst het hele gezin?

Prettig en praktisch
Het is een misverstand dat je alleen goed internet, een laptop en de juiste software nodig hebt om te kunnen werken. Je presteert beter op een werkplek waar je je prettig voelt, die praktisch is ingericht en goed past bij wie je bent. Comfort en aangename prikkels doen het welbevinden goed en dat resulteert in productiviteit. De afgelopen jaren zagen we dit terug in de trend dat veel kantoren ‘verhuiskamerden’. De wachtkamers werden opgetuigd met schemerlampen, de kantoortuin ingericht met gezellige zithoekjes en in het kantoor van de directeur kwam een bar.

‘Ver-kantoren’
Deze trend zet nu door, maar dan omgekeerd. Woningen ‘ver-kantoren’ zou je kunnen zeggen. Hoewel de activiteiten in huis toenemen, blijft de beschikbare ruimte meestal gelijk. Daarom is nu vooral de behoefte aan een multifunctionele inrichting gestegen. Als je serieus aan de slag wilt om de woning maximaal te benutten, is het raadzaam om een professional in te schakelen die wensen vanuit een breed perspectief benadert. Een interieurarchitect zit tussen een stylist en een architect in. Wij hebben zowel aandacht aan voor styling als ook voor het bredere plaatje en kunnen meedenken bij een verbouwing.

Multifunctioneel
Multifunctionele ruimtes en transformaties zijn onze specialiteiten. Door de beschikbare ruimtes met een frisse blik te bekijken, komen we met indelingsopties waar je zelf niet aan dacht. Misschien is er een fantastische mogelijkheid voor een werkplek in je bijkeuken. Of transformeren we de garage tot speel-leerplek voor de kids zodat jij ongestoord in huis kunt werken. Wij combineren creativiteit, fantasie en lef en je zult zien: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat je bij de herindeling en inrichting van je woning daarom adviseren. Wij zorgen dat je huis je leven makkelijker maakt, de gewenste emoties opwekt én toont wie je bent.

Klik hier voor onze werkwijze met 2D en 3D visualisaties. Zodat je de nieuwe indeling helemaal voor je ziet!

Wij denken graag mee!
Lavelli interieurontwerp zorgt dat je woning of werkplek je leven makkelijker maakt. Heb jij een specifieke woonwens? Wij denken graag mee! Mail jouw woonwens naar info@lavelli.nl en wij gaan graag de uitdaging aan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.