Tiny house


Ontwerpen naar wat jij belangrijk vindt, hoe jij leeft, naar jouw identiteit

Minder onderhoud en meer tijd om te genieten van het leven? Met minimale woonlasten en een verkleining van uw ecologische voetafdruk zijn onze Tiny Houses de perfecte oplossing.

Wat zijn tiny houses?

Het idee van Tiny Houses vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. In ons land ontstaat er nu meer behoefte aan een minimalistische levensstijl. Dit past in de trend, dat mensen meer waarde hechten aan financiële vrijheid en minder aan een grote woning. Het idee om niet meer grotendeels te hoeven werken voor de huur of de hypotheek in combinatie met de wens tot verkleining van de ecologische voetafdruk spreekt velen aan. Een tiny house is een volwaardige kleine woning, vaak op maat gemaakt naar de gebruiker/bewoner. Hierdoor blijft er meer tijd over om te leven en dingen te doen waar je blij van wordt.

Tiny Houses vormen een snel opkomende innovatieve woonbeweging in Nederland. De huisjes, waarin de bewoners vanuit een bewuste keuze wonen, zijn:

  • Klein (oppervlakte onder de 50 m2)
  • Duurzaam (vaak zoveel mogelijk zelfvoorzienend)
  • Vrijstaand
  • Bedoeld voor permanente bewoning

Ons modulaire Tiny House concept

Lavelli interieurontwerp heeft in samenwerking met Liemers Prefab Concepts een modulair Tiny Houses concept ontwikkeld. We maken afzonderlijke koppelbare modules afgestemd op de woonfunctie. Door modules te combineren kun je eenvoudig de door jou gewenste Tiny House binnen je budget samenstellen. Wil je 1 of 2 slaapkamers? Een veranda? Een schuin dak? Een opstelling in een L- of O-vorm? Alles kan.

We bedenken jouw Tiny House samen met jou. In het eerste kennismakingsgesprek gaan we je interviewen om zo je wensen in kaart te brengen. Naar aanleiding van het gesprek maakt Lavelli interieurontwerp een ruwe indelingsschets. Na akkoord op de schets(en), zal Liemers Prefab Concepts een vrijblijvende begroting opstellen. Zo heb je snel inzicht in de (ruimtelijke) mogelijkheden en kosten passend bij jouw situatie. We helpen je graag, jouw tiny house droom werkelijkheid te laten worden!

Ons modulaire concept is tevens ook interessant als oplossing voor:

  • Praktijk- of kantoorruimte aan huis (naar wens kan slaapkamer/badkamer/keuken module worden weggelaten)
  • (Mantel)zorg-woningen in nabijheid van familie/vrienden
  • Luxe recreatiewoning
  • Hoogwaardige (tijdelijke) huisvesting

Meer weten? Bel 06-44402435 voor een afspraak, of vul het contactformulier in.

De 6 basis-modules:

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij 6 basis-modules ontwikkeld. Bedenk wat jij echt nodig hebt en selecteer, deze modules. Per module is er een vanaf-prijs, deze zijn inclusief btw, transport en plaatsing binnen een straal van 60 km vanaf Arnhem. De binnenmaat per module is 270x270cm. Door met een vaste maatvoering te werken, kunnen de modules aan alle zijden gekoppeld worden naar wens.

Er is een basis module voor een slaapkamer met inwandige schuifdeur, zodat de ruimte zo open mogelijk blijft. De 2e module betreft een complete badkamer, met doorloop en ingebouwde kast met daarin wasmachine aansluiting en meterkast. De 3e module betreft de keuken, met een keukenblok en 1 hoge kast incl. koelkast, vaatwasser, gootsteen en fornuis. De woonkamer module heeft als extra een grote glaspui en extra aansluitingen. De 5e optie is een luxe veranda, voor een fijne buitenruimte. Module 6 is een schuin dak, ideaal voor het opstellen van zonnepanelen. En zorgt tevens voor extra daglicht door de bovenramen.

Prefab bouwwijze

De gevels, vloer en dakconstructie worden opgebouwd volgens de houtskeletbouw bouwmethode.

Liemers Prefab Concepts bouwt, de modules prefab op in Arnhem. Dit verkort de bouwtijd tot 8 weken. Transport gaat via diepladers, waarop tot max. 350cm breedte vervoerd mag worden. Op locatie worden de modules aan elkaar gekoppeld en waterpas gesteld. Verandert de situatie in de toekomst? Geen probleem door de modulaire opstelling, kan het altijd uitgebreid worden of we vervoeren je Tiny House naar je nieuwe stek.