Ontvangst- en werkruimte golfschool Kromme Rijn


Ontvangst- en werkruimte golfschool Kromme Rijn

previous arrow
next arrow
Slider

De opdrachtgever
Golfschool de Kromme Rijn is de golfschool verbonden aan de gelijknamige golfbaan gelegen in het natuurgebied de Brakel, tussen Bunnik en Zeist. Zomer en winter geven golfprofessionals lessen en clinics in de uitdagende golfsport, zowel privé als aan groepen.

De opdracht
De golfschool zet een ruimte van ongeveer 17m2 in voor veel doeleinden. De golfinstructeurs gebruiken het als ontvangstruimte, lesruimte, werkruimte én opbergruimte. De opdrachtgever vroeg ons om een efficiënte indeling te ontwerpen, passend bij de uitstraling van de golfschool en golfbaan. Een multifunctionele plek waar lekker gewerkt kan worden én ingericht op alle overige activiteiten.

Functioneel en ruimtelijk
Allereerst is er een scheiding gemaakt tussen werken en ontvangen. Hiervoor zijn er halfhoge kasten op maat ontworpen. Dit maakt de ruimte voorin geschikt voor zowel privélessen als verzamelruimte voor groepslessen tot zo’n zes personen. De bartafel nodigt uit voor het drinken van een kop koffie en elkaar beter te leren kennen, terwijl de cursisten buiten hun slag oefenen in de overdekte afslagplaats.

Achterin is er gezorgd voor bergruimte voor de persoonlijke spullen, de administratie en het lesmateriaal van de docenten. Diverse grote golfmaterialen zijn naar een andere bergruimte gegaan. Hierdoor is meer openheid gecreëerd en is er overal zicht op de golfbaan -waar het allemaal om draait.

In de keuze voor materialen en producten maakten wij een link naar het golfen en de mooie, omringende natuur. De ronde vormen van de stoelen verwijzen naar golfballen. Voor de vloer (linoleum) en kasten (hpl met bamboe-dessin) is gekozen voor een natuurlijke uitstraling.

Leveranciers:
Marmoleum vloer, barkrukken, bartafel en stoelen: Office emotion
Kasten en tafel op maat: door eigen relatie opdrachtgever

Fotografie: Colijn van Noort

    • Categories: Ontvangen, Werken