Interieurontwerp interne verbouwing kantoren Vital Images


branding-interieur-huisstijl

Interieurontwerp interne verbouwing kantoren Vital Images

previous arrow
next arrow
Slider

 

Vital Images startte een interne verbouwing om de voorzieningen in het pand te verbeteren. Alles ging op de schop, onder meer voor de installaties van airco en verlichting. Hierdoor ontstond de vraag naar een nieuw interieurontwerp. Zodat het plan voor een nieuwe interieur uitstraling, meegenomen kon worden in de interne verbouwing.

Bij het nieuwe ontwerp, moest de bestaande structuur van het pand, gehandhaafd blijven. Denk aan een lange gang met aan weerszijden kantoorruimtes. Wel wensten zij meer licht en sfeer in de kantoren. De gesloten gangwanden zijn daarom vervangen door open glaswanden. De plafonds, vloeren en wand afwerkingen zijn daarbij geheel vernieuwd, en door nieuwe verlichtingsarmaturen is het geheel ook lichter geworden.

 

Duurzaamheid

In de belettering en vloeren is dusdanig met kleuraccenten gespeeld, dat het bestaande meubilair goed in het nieuwe interieur past.

Save: De deuren zijn hergebruikt en beplakt met een folie, door een beletteraar geprint in de kleur van de huisstijl. Hierdoor is voorkomen dat de deuren op de afvalhoop zouden belanden. Ook de systeemwanden zijn waar mogelijk behouden gebleven. We herplaatsten de vrijgekomen wanden op een andere plek waar ze nodig waren. Voor een frisse basis zijn de wanden in de kantoorruimtes vervolgens wit overgeschilderd.

Use: Bij het creëren van de werkplekken wilden we de huidige meubels blijven gebruiken zolang ze nog goed zijn. Dat is gelukt.

Buy: Wij werkten met lokale leveranciers uit de regio Veenendaal. De tapijttegels is van IVC, een merk dat veel waarde hecht aan recycling.

Interieurontwerp hal, huiskamer en gangen

Naast het hebben van eigen werkplek wil je op kantoor natuurlijk ook collega’s ontmoeten, bijkletsen en elkaar inspireren. Hiervoor is ruimte vrijgehouden waar we huiskamers creëerden. Eén aan het einde van de gang en één in het midden waar je de eerste verdieping op komt. Hier word je verwelkomd door een rode loper, die de twee vleugels van Vital Images met elkaar verbindt. De hal met mooie vide is functioneel gemaakt. Door een lange bartafel te plaatsen tussen de kolommen is dit een plek die uitnodigt voor een koffiemomentje. Daarbij zijn er twee glazen spreekruimtes bij de vide, beschikbaar gemaakt om rustig te overleggen of te telefoneren.

De gangen zijn van wit en inspiratieloos naar kleurrijk gegaan, door de rode deuren en accenten. Met een herkenbare naam per kamer kreeg elke ruimte een eigen identiteit. Ook heeft Vital Images haar klantgerichte karakter visueel gemaakt. Het raam naast de deuren zijn beplakt met logo’s van de diverse ziekenhuizen waarvoor zij mogen werken.

 

Leveranciers

Tapijttegels: Louis Tapis, uit Bussum
Belettering: D-signmakers uit Veenendaal
Glaswanden: Interfinish, uit Gorinchem
Schilderwerk: Achterberg schilders uit Ede
Meubilair: Office Emotion uit Wageningen
Beplanting: Plantenman uit Ede
Tegelwerk: Steenbergen wand- en vloertegels, uit Veenendaal

In samenwerking met Spect bouwmanagers

 

In hetzelfde pand ontwierpen wij ook het interieur voor Oldelft Benelux 

    • Categories: Ontvangen, Presenteren, Vergaderen, Wachten, Werken