Interieuradvies transformatie-woning kazerneterrein Ede


interieurontwerp industriele woning

Interieuradvies transformatie-woning kazerneterrein Ede

previous arrownext arrow
Slider

De opdrachtgever
Particulier project voor interieuradvies in opdracht van één van de nieuwe bewoners van de transformatiewoningen op het voormalige kazerneterrein in Ede. Het betreft een woning in de paardenstallen, een transformatieproject van de architect Xander Arets, waarbij het oude militaire kazerneterrein in Ede volledig werd herontwikkeld.

Historie van de opdracht
De paardenstallen van het leger, gelegen op het kazerneterrein in Ede, zijn gebouwd in 1906. Na ruim honderd jaar kreeg het kazerneterrein omstreeks 2011 een woonbestemming maar er werd afgezien van de sloop van sommige oorspronkelijke gebouwen. In plaats daarvan werd gekozen voor het transformeren van onder andere de paardenstallen, rijloodsen en officiersgebouwen. De stalen schuifdeuren bij de stallen zijn vervangen door mooie glaspuien. De kenmerkende elementen zijn zoveel mogelijk behouden gebleven. Denk aan de houten balken, betonnen kolommen en de hoge houten plafonds. Op de zolder zijn enkele dakramen en een strakke dakkapel geplaatst.

Interieurontwerp
Wij dachten al in een vroeg stadium mee met de bewoner over de indeling van de woonkamer, de badkamer en de plaatsing van de trap. Tijdens de sloopfase van het project troffen we de oorspronkelijke kleuren aan op geschilderde houten delen, die in de container lagen. Hierdoor lieten we ons inspireren voor het uitbrengen van een interieuradvies voor de kleurstelling, de raambekleding en de gordijnen.
De inrichting is door de bewoner uitgezocht. De benedenverdieping heeft een plafond van 3,5 meter hoogte. Deze is in een vergrijsde groentint geverfd, om zo wat diepte te geven en het mooie houten plafond uit te lichten. De gordijnen zijn van De Ploeg en in rood uitgevoerd voor een warm accent, bij het strakke interieur.

Wij ontworpen een industriële strakke stijl met respect voor het karakter van het gebouw. Door pure materialen zoals eikenhout, beton en staal te combineren met designmeubilair en verlichting, ontstaat een woning met een eigen identiteit.

    • Categories: Wonen
    • Tags: ede, industrieel, interieurontwerp, kazerneterrein, woning