Modulaire, duurzame oplossingen in jouw interieur


Jouw interieur, jouw manier van leven, jouw identiteit

Als interieurarchitect wil ik graag bijdragen aan een duurzame omgeving. Ik zie mezelf als een pionier, altijd op zoek naar verbetering en de beste manier om dingen in elkaar te laten passen. Met passie voor circulaire, modulaire en duurzame oplossingen, verdiep ik me in de identiteit van jouw interieur. Voor mij is duurzaamheid niet alleen maar het gebruiken van natuurlijke materialen, maar ook zorgen voor een modulair ontwerp wat lang mee gaat. Mensen en organisaties veranderen, en daar hoort een flexibele werk- en woonomgeving bij. 

Ik heb deze visie afgelopen jaar mogen presenteren op de eerste Duurzame woonbeurs. Met de gave modulaire meubels van FAQwerk en modulaire vloerkleden van Studio Wae gecombineerd in een mixplein voor de kinderkamer.

Modulaire meubels kun je makkelijk uitbreiden en laten inkrimpen en zo heb je toch een set items die makkelijk met je mee te verhuizen zijn of aan te passen is. Je hebt hierdoor zeggenschap over je spullen. Dit past goed in de trend van ontspullen, minimaliseren en ontdekken waar je nu echt blij van wordt en wat je echt nodig hebt. Daarbij speelt de digitalisering een grote rol. Die kast vol boeken, verzamelingen en cd’s die vroeger je status en interesses aanduiden zijn vervangen door social media, e-books en spotify. Hierdoor kijken we anders naar spullen en dus ook naar je inrichting. Waarom gebruiken we kasten die alleen ontworpen zijn als tv-meubel of archiefkast? In een samenleving die fluïde en meerduidig is, mag van mij de ruimtelijke omgeving multifunctioneel, flexibel en modulair zijn.

Hoe gaaf zou het zijn als je je huis of werkplek kunt samenstellen uit modules met alleen die functie, die jij nodig hebt?

Als oplossing zie ik dan ook op de lange termijn, een modulair huisvestingsconcept voor me. Een modulair Tiny House, waarbij je kunt uitbreiden en inkrimpen. Gezinsuitbreiding? Slaapkamermodule erbij! Of geen Tiny House, maar een Tiny Office, waarbij je de badkamer en slaapkamer module weglaat. Zo heb je snel een fijne werkplek of vergaderruimte op je eigen terrein. Of denk aan een Tiny House als gastenverblijf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb ik je al enthousiast gemaakt?

De initiatiefnemers van de eerste Duurzame Woonbeurs delen mijn passie om consumenten te inspireren met en over de talloze mogelijkheden om als consument anders te kijken naar onze huidige en toekomstige manier van wonen. Zij doen dit onder andere door allerlei eco woonmerken samen te brengen onder een dak; upcycled, tweedehands, bio, groen, vintage en circulair. Maar ook door interieurarchitecten en interieurontwerpers uit te nodigen om een vernieuwend duurzaam concept neer te zetten volgens hun idealen, ervaring en toekomstbeeld. Na een eerste editie in 2019, volgt er al zeker een tweede in 2020.

Wij helpen je graag met een passend (duurzaam) interieurconcept. Van een Tiny House tot een complete verbouwing van je woning of bedrijfspand. Het kan duurzamer! Contact.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.