Lichtadvies


Een licht- en elektraplan garandeert een effectieve inzet van dag- en kunstlicht. Dat doet je ruimte(s) stralen. Subtiele accenten en speciaal belichte voorwerpen versterken de sfeer: gemoedelijk en huiselijk, of juist helder en activerend.

Een lichtadvies heeft twee delen. Die kunnen we ook los van elkaar voor je maken.

A. Het licht- en elektraplan

Het licht- en elektraplan ontvang je als plattegrond van de ruimte(s) met alle stopcontacten, schakelaars en lichtpunten erop aangegeven. Precies waar je die straks nodig hebt. Of waar ze een zinvolle aanvulling zullen zijn, bijvoorbeeld voor de sfeer. Je aannemer of installateur kan op dat plan exact aflezen waar de verschillende elektra- en lichtpunten moeten worden geplaatst.

B. Armaturen voorstel

Een lichtadvies geeft je handvatten voor aanschaf en gebruik van lichttypen, armaturen, dimmers en dergelijke. Waar en waarvoor wil je je licht precies hebben? Moet het zacht zijn en mooi, voor een knusse hoek? Gedoseerd, voor het uitlichten van een kunstwerk? Of helder en functioneel, voor het bijlichten van werkzaamheden? En welke armaturen vullen je interieur mooi aan, versterken de sfeer die je wilt? Je ontvangt het lichtadvies als een naslagwerk met afbeeldingen en informatie over alle voorgestelde armaturen.

Aanpak voor een Lichtplan

Stap 1. Kennismaken en brainstormen

In het eerste gesprek bekijken we samen de ruimtes waar het om gaat, of de tekeningen ervan. Geheel vrijblijvend. Waar wil je ze voor gaan gebruiken, en hoe precies? Is er een bedrijfshuisstijl die er tot leven moet komen? Welke sfeer wil je creëren en zijn er dingen die je graag speciaal wilt belichten?

Stap 2. Prijsopgave

Na afloop ontvang je (nog steeds geheel vrijblijvend) een offerte. Daarin staat wat we in het eerste gesprek hebben besproken, welke ideeën wij zullen uitwerken en een prijsopgave. Is alles naar wens? Dan gaan we voor je aan de slag.

Stap 3. Voorstellen voor het lichtplan

We werken de ideeën voor je uit in twee voorstellen. Elk in de vorm van een gedetailleerde plattegrond én een adviesverslag met voorstellen voor armaturen. Daarvoor doen we eerst grondig onderzoek:

  • Waar heb je in ieder geval stopcontacten nodig? Welke lichtpunten zijn essentieel, of mooi? Zijn er zichtlijnen of looproutes die we extra moeten belichten?
  • En ook: wat wil je speciaal uitlichten en welke lichtbron is daarvoor geschikt? Wat doet dat met de sfeer? Daarbij kijken we ook naar kleur en materiaal van lampen en armaturen. Hoe passen die in het interieur?

Stap 4. Adviesgesprek

We komen de twee lichtvoorstellen persoonlijk aan jou toelichten, aan de hand van een plattegrond, en foto’s van lichtbronnen en armaturen. We leggen uit wat je erop ziet en we bespreken met jou waarom we tot bepaalde keuzes zijn gekomen. Ook bespreken we wat jij eventueel anders wilt hebben, en uiteraard beantwoorden we al jouw vragen.

Stap 5. Je definitieve lichtplan

Kort na het adviesgesprek ontvang je het definitieve lichtplan bestaande uit tekeningen en/of lichtadvies (armaturen-lijst). Het lichtplan bestaat uit een set tekeningen, met alle licht-, schakel- en andere elektra-punten nauwkeurig erop aangegeven. Met al jouw voorkeuren en aanpassingen erin verwerkt. Zo’n uitgewerkt lichtplan geeft jouw aannemer een professioneel handvat voor de juiste plaatsing van alle elektra en type verlichting. Zodat het licht straks precies de juiste stemming in je ruimte(s) geeft.

Stap 6. Het vervolg

Overweeg je nog hoe je de ruimte origineel én effectief kunt indelen? Of welke kleuren, materialen en meubels de optimale sfeer in je ruimte(s) creëren? Maak dan een afspraak voor een indelingsplan of een interieuradvies.

Bel 06-44402435 voor een afspraak, of vul het contactformulier in.